Runes of Magic

[bosluk]
[tabs]
[tab title=inceleme]
Runes of Magic nedir, nasıl bir oyundur?

Runes of Magic, çok geniş bir içeriğe sahip (yaratıklar, yetenekler, haritalar, zindanlar, görevler ve daha fazlası) bağımlılık yaratabilen ücretsiz bir MMORPG oyunudur. Türkiye’de esas Aeria Games tarafından yayınlanmaktadır ancak oyun ne kadar kaliteli olsa dahi bazı firmaların başarısız ROM Türkiye sunucuları denemeleri de olmuştur.
[enter]
[singlepic id=2441 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Runes of Magic, genel olarak rol yapmayı baz almış bir oyun olmasına rağmen PvP’ye oyunda büyük yer verilmiştir. Runes of Magic’te oyuncular görevler yaparak, yaratıklarla savaşarak veya zindanlara katılarak ekipmanlarını geliştirebilir ve karakterlerinin seviyelerini yükseltebilirler.
[enter]
[singlepic id=2442 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Runes of Magic’te karakter seviyesi ve YP

Karakterinizin seviyesi yükseldikçe yeni skill’ler elde edebilirsiniz ancak skill’lerinizi kullanabilmek veya güçlendirebilmek için Skill Point’e ihtiyacınız olacaktır. Skill Point yani yetenek puanı (YP) oyuncuların seviyesiyle birlikte belirli miktarlarda yükselir. Oyuncu hangi skill dalına ne kadar YP verebileceğine kendisi karar verir. Bu sayede oyuncu karakterini dilediği alanda geliştirebilir ve farklı özelliklere sahip aynı sınıftan karakterlere rastlanabilir.
[enter]
[singlepic id=2414 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Runes of Magic’in göze çarpan özellikleri:

Çifte Sınıf Sistemi

Runes of Magic’te karakteriniz hangi sınıftan olursa olsun ikinci bir yan karakter sınıfı seçebilirsiniz. Bu sayede karakterinizde kullanabileceğiniz skill sayısı iki kat artar ve farklı karakter kombinasyonlarıyla yeni karakter sınıfları oluşturulabilir. Dilerseniz Savaşçı gücüne sahip bir Düzenbaz karakter oluşturabilir ya da yay tutabilen ok atabilen bir Büyücü yaratabilirsiniz. Runes of Magic’te karakter kombinasyonları oyuncuların hayal gücüne bağlıdır.
[enter]
[singlepic id=2417 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Ev Sahipliği

Taborea’da yaratıklarla boğuşarak geçen zorlu bir günün ardından kendi evinizde dinlenebilirsiniz. Runes of Magic’te her karaktar kendine bir ev satın alabilir ve evini dilediği gibi döşeyebilir hatta evinde bitki bile yetiştirebilir.
[enter]
[singlepic id=2418 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Devasa Bir Dünya

Yemyeşil ormanlardan tutun büyük uçurumlarla çevrilmiş dağlara, tehlikeli bataklıklardan ölümcül kanyon ve yamaçlara kadar herşey Runes of Magic’in devasa dünyası Taborea’da. İyi dizayn edilmiş oyun haritası size çok hoş bir manzara gibi görünecek. Bu devasa dünyada dilerseniz bir ekip kurarak arkadaşlarınızla birlkte ilerleyebilir ya da tek başınıza seyahat edebilir, zindanlara katılabilir veya büyük boss’larla mücadeleye girebilirsiniz.
[enter]
[singlepic id=2425 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Geniş Kapsamlı Rune Sistemi

Detaylı eşya geliştirme sistemi (Rune taşları) sayesinde eşyalarınıza özel güçler ekleyebilir, ya da eşyalarınızı farklı özelliklerle donatabilirsiniz. Rune taşlarını çeşitli görevlerden, yaratıklardan veya büyük boss’lardan elde edebilir ve Rune taşlarınızı birleştirerek farklı Rune taşlarına sahip olabilirsiniz.
[enter]
[singlepic id=2421 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Runes of Magic karakter sınıfları ve özellikleri

Runes of Magic’in fantastik dünyasında oyuncuların kombine olarak seçebilecekleri tam 8 karakter sınıfı bulunuyor. Bu sınıflar: Şövalye, Gardiyan, Savaşçı, Düzenbaz, İzci, Büyücü, Rahip ve Doğa Alimi.

Şövalye, Gardiyan ve Savaşçı sınıfları yakın dövüşte ustadır ve yüksek defans gücüne sahiptirler. Bu sınıflar oyunda tank’lık yapabilen sınıflardır.

Rahip ve Büyücü sınıfları büyü yetenekleriyle donatılmıştır bu iki sınıfta defans gücü oldukça az olmasına rağmen Rahip sınıfının kendini korumasına yarayan gelişmiş bir büyü zırhı bulunur ayrıca Büyücü sınıfı da neredeyse en yüksek hasar verebilen sınıftır.

İzci sınıfı çok uzak mesafeden düşmanlarına ok atarak büyük hasarlara sebep olabilir ve sürekli yenilenen enerjisi sayesinde hareketliliğe sürekli devam edebilir.

Düzenbaz sınıfının en büyük özelliği görünmeden düşmanlarına sinsi saldırılar yapabilmesi ve çok seri darbeler vurabilmesidir ayrıca oldukça çevik bir karakterdir.

Doğa Alimi sınıfını diğerlerinden ayıran büyük bir farkı vardır bu da Doğa Alimi sınıfının kendilerine ait bir pet’e sahip olabilmesidir. Doğa Alimleri pet’lerini kullanarak savaşlarda büyük avantaj sağlayabilirler.
[enter]
[singlepic id=2439 w=560 h=360 float=center]
[enter]
Runes of Magic, tüm MMORPG severlerin ilgisini çekebilecek unsurlar barındırmakla birlikte diğer online rol yapma oyunlarından ayrılan bir çok özelliğe de sahiptir. MmoGamesTurkiye.com ekibi olarak Runes of Magic’i her oyun severe tavsiye ederiz.

Runes of Magic Türkiye sunucularına kayıt olmak ve oyunu indirmek için burayı tıklayabilirsiniz. İyi eğlenceler…
[/tab]
[tab title=resim]
[baslik]Runes of Magic Türkiye Resimleri:
[nggallery id=98]
[/tab]
[tab title=video]
[baslik]Runes of Magic Videoları:

[/tab]
[tab title=sistem]
[baslik]Runes of Magic Sistem Gereksinimleri:

AMD 2500 + veya INTEL Pentium 4 – 2.0GHz Üzeri İşlemci
Windows XP Veya Windows Vista
512 MB veya üzeri bellek
3 GB boş harddisk alanı
DirectX 9.0.c
128M memory Nvidia GeForce 5700 veya ATI Radeon 6200 üzeri ekran kartı
1024×768 minimum ekran kartı çözünürlüğü
DirectX destekli ses kartı
İnternet bağlantısı
[/tab]
[tab title=haberler]
[php] include(“wp-content/themes/score/haberler.tpl”); [/php]
[/tab]
[/tabs]

22 comments

    1. Belki de dediğiniz gibi milyonlarca insan yanılıyordur. Ancak yanıldıkları nokta sizce nedir? Yani Runes of Magic’in kötü olduğunu düşündüğünüz noktaları nelerdir?

  1. İsteyen beğenip beğenmeme konusunda haklı fakat oyun hakettiği puanı almış bence. Oyunda az oyuncu var ama hakkı verilmeli yeni gm ler felan gelse ooyunu ayağa kaldırabilirler ama oyun aldı başını gidiyo yabancı server oynayın

    1. Merhaba serhan,

      Oyunun iyi veya kötü yönlerini daha iyi görebilmek için bana kalırsa daha iyi anlaşabildiğiniz insanlarla oynamanız gerekir. Türk sunucularında daha fazla arkadaş edinerek oyundan daha fazla keyif alabilirsiniz.

  2. oyunu açıosunuz 2 dk oynayıp kapatıosunuz ve oyun kötü oluo ne kadar sıradan.. bu oyun en iyi Türkçe içerikli oyundur.. yeterki yeterli zamanı ayırın bi 62 lvl olun sistemi öğrenin ondan sonra kötüleyin bu puan bu oyuna az bile

    1. Merhaba mustafa,

      Size katılıyorum özellikle MMO oyunlarını daha iyi kavrayabilmek için epey vakit ayırmak gerekiyor. Hiç bir oyuna çok kısa bir süre ayırarak iyi veya kötü denilemez.

  3. doğru bu puanı hak etmiyor ama bence puanı 9.2 çünkü oyun fırmalarından iyi not almış ve bu puan az lol iyi yer hak etmiyor derseniz cevapım şu olur lol da wolfteam gibi 5 yasındaki çocukda oynar 35 yaşındaki adamda ondan tutuluyor.son bişey bence world of warcraft 10 puanlı olmasıydı…

  4. Oyun çok iyi cidden puan herkese göre değişir önemli olan ne kadar zevk aldığın. 9 üstü olup da suratına bile bakılmayan oyunlar var ama RoM bana göre bunlardan biri değil… o yüzden oyuna devam :)

  5. Puanı 8,5 ve gayet yerinde, güzel bir puan arkadaşlar. Yazılardan önce başka bir şeydi sanırım :)

  6. Valla oyunu herkes övüyor ben de bugün başlıyorum. En iyi Türkçe oyun sanırım RoM diğerlerindeki Türkçe yavan kalıyor sanki biraz :)

  7. S.a. Arkadaşlar Bence Bu Oyunun Puanı 8.0 olmalıydı tam yerinde olurdu oyunda spr güçlü (27 Lvl) Büyücüm Var… Gerçekten Güzel Oyun Ama Grafik Yüzünden 8.0 Olmalıydı Eğer Gırafikler Birazdaha Renk Katsalardı 9.0 Bile Olabilirdi Ama Çok düşük Grafikler … Eeee Eğer Bu Oyun 2012 De Yapılsaydı Eminim Oyuna 9.2 Bile Verilebilirdi… (Oyunun Yapım Tarihine Göre Grafikleri Süper Ama Bu Yıla Göre Değil)… Yılına Göre Bir Puan Olmuş Yerinde…

  8. Yani Bu Oyunla Metin2yi Kıyaslayamazsınız Mümkün Değil… Bence Bu Oyun Metin2 Ye Göre Süper Üstü Bir Oyun Yani KIYASLANMAZ!

  9. bence harika bir oyun bu oyunu ilk çıktığı tarihten beri oynuyorum ve oyuna hacadığım vakitede değdi tamamen taktiksel bir oyun boss kesimleri bile taktiksel ama oyun gereken ilgiyi görmedi bence

  10. sadece şunu diyoruzki oyunu oyunculardan birine satın biz leri oyunsuzzzzzzz burakmayın bu bir oyundegil daha ötesi birşey sanal ve gercegin birleştigi noktaydı bu oyun

  11. Merhaba Arkadaşlar
    çok eski bir oyuncusuyum bu oyunun arada aklıma geliyor tekrar zaman ayırsam mı diye çünkü günde ortalama 4 ile 8 saat oynadığım olmuştu artık iş hayatından ötürü pek zamanım olmuyor. Yabancı serverde oynayanlar varsa buraya yazabilirler mi ?
    yardımlaşama için, belki yeniden başlarım belli olmaz..
    iyi eglenceler..
    sevgiler saygılar…