Counter Strike Online GO Ekipmanlar ve Taktikler

Counter Strike Online GO Ekipmanlar ve Taktikler

Counter Strike, senelerdir keyifle oynadığımız vazgeçilmez FPS oyunlarından biridir. Zamanın online olarak oynamak sıkıntılıydı, yavaş internet bağlantıları, ping sorunu, lag, fakat şimdi bu tür sorunlar minimuma indi. Şimdi online dünyada rahat bir oyun için sizlere birkaç ekipman ve taktik bilgisi vermek istiyorum.

İlk olarak, CS Online’da iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız seçeceğiniz Mouse, klavye ve kulaklık kaliteli olmalıdır. Özellikle fare, hassasiyet açısından büyük önem arz eder. Siz düşmanı fark ettiğinizde fare kalitesiz ise istediğiniz şekilde silahı yönlendiremezsiniz ve kolay bir yem olursunuz. Klavyenin tuşları ise elinize uygun olmalı, rahatsız etmemeli, bazı tuşları çok çıkık modeller kullanılabilirlik açısında pek iyi olmuyor, bu yüzden almadan önce w-a-s-d alanlarını rahat kullandığınız bir model seçin. Diyeceksiniz ki kulaklık neden önemli? CS Online’da, sesleri dinlemek sizi bir adım öne geçirir. Düşman sağdan mı geliyor, soldan mı geliyor, bunu kulaklık sayesinde anlayabilirsiniz. Siz de buna göre hazırlıklı olabilirsiniz. Rakibinizin sizi duymasını istemiyorsanız da, Shift tuşuna basılı tutup sessiz modda ilerleyebilirsiniz.

CS Online içinde birçok harita var, buraları iyi bilmeniz oyundaki avantajınızı artırır. Düşmanı gördünüz, karşı karşıya geleceksiniz, eğer kısa yolları öğrenirseniz düşmana kısa sürede ulaşıp ona sürpriz saldırı yapabilirsiniz. En çok oynanan haritalarda tek başınıza botlarla oynayın, iyice aklınıza kazıyın, sonra online dünyada düşmanları kolayca alt edin.

Counter Strike’de birçok kişi eskiden olduğu gibi yürürken, koşarken ateş etmenin kolay olduğunu zannediyor ama artık hareketli atışlarda mermiler çok saçma yerlere gidiyor, bunun için sabit bir noktadan ateş ettikten sonra kaçın. Düşmanın olduğundan emin olduğunuz, ya da çok tehlikeli bir noktaya gideceğiniz zaman, sis bombası etkili olacaktır, flash attıktan sonra etrafı gözlemeyebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda silahlar hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.