Clash of Clans Köyleri Nasıl Düzenlemeliyiz

Clash of Clans Köyleri Nasıl Düzenlemeliyiz

Akıllı telefonların vazgeçilmez online oyunu Clash of Clans o kadar heyecanlı ki, herkes köylerimizi nasıl düzenlemeliyiz diye internette araştırma yapmaya başladı. Biz de siz değerli takipçilerimiz için birbirinden değişik ve faydalı taktikler vererek oyunda daha başarı olmanız konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Clash of Clans temel konusu şehrinizi geliştirmek için yağmalar yaparken bir yandan da köyünüzü dış güçlere karşı korumanız gerekiyor. köyünüzde depoladığınız iksirleri, altınları ve değerli eşyaları çalmak için gelen rakiplere iyi bir ders vermeniz gerekiyor. köyünüzün gelişiminde en önemli nokta belediye binanızı geliştirmenizdir, onun seviyesi ne kadar yüksekse sizin gücünüz de o kadar fazladır. Çünkü, merkez binanız zayıf kalırsa silahlarınızı geliştiremezsiniz, yeterince altın ve iksir depolayamazsınız, bu durumda sizin zamanla gelişiminizi yavaşlatır. Unutmayın ki, size saldıran kişiler merkez binanızı yok ettiği takdirde savaşı kazanmış sayılırlar. Bazı kişiler, bu binaları dışarıda bırakırlar, sadece puan alsın gitsin, mallarıma dokunmasın diye böyle bir şey yapmaktadırlar. Yalnız, bazı oyuncular o kadar acımazsız ki, oradan puan aldığı gibi bir de hammaddelerinizi ele geçirmek için var gücü ile size saldıracaktır, siz de gerekli defansınızı ve surlarınızı iyi ayarlamanız gerekiyor.

Seviyeniz düşük olduğu zaman köyünüzdeki iksir ve altını korumak için surların ortasına önemli olan depoları yerleştirin. İlk zamanlar gariban olacağınız için bütün köyü surlarla çeviremezsiniz, bu yüzden surların dışına kışla, askeri birlik gibi size zararı olmayacak binaları yapın. İçeride ise, merkez binanız hammadde depolarınız yer alsın.

Zamanla seviyeniz iyi yerlere gelince duvarları güçlendirmeye başlayacaksınız, savunma silahlarınızın olduğu yerlerin duvarlarını sağlam yapın, ayrıca biraz uzak alanlara koyun ki okçular kolayca yıkamasın. Yani, topçunun duvarını sağlam yaptınız ama ön taraf boş ya da  oradaki duvar sağlam değil, o zaman okçulara karşı şansınız olmaz. Büyük havan topunu ortada tutmaya çalışın, alan atışı yaptığı için çok birliğe büyük zarar verir, özellikle okçuların gücü zayıf olduğundan çabuk ölürler. Aynı şekilde iksir ve altın deponuz dışarı yakın olursa okçular zorlanmadan her türlü hammaddeyi kolaylıkla çalabilirler, bunun önlemini almanız gerekiyor, yakın çevrelerine okçu ve topçu kuleleri dikebilirsiniz, ayrıca özel tuzaklar ile düşmanlara sürpriz hazırlayabilirsiniz.