World of Warcraft

27 Mayıs 2012 | TheTrooper | 22 Yorum

İnceleme

World of Warcraft (WoW) Nedir, Nasıl bir Oyundur, Ücretine Değer mi?
World of Warcraft bir MMORPG oyunudur ve oyunculara fantastik bir dünyada kendi karakterlerini oluşturarak savaşmalarına imkan tanır. Ayrıca World of Warcraft (kısaca wow), tüm dünyadan yaklaşık on milyon oyuncuya sahip devasa rol yapma oyunlarının en genişidir.
Not: MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game), yani Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu.
[enter]
[enter]
[enter]


Devasa Çok Oyunculu
Çok oyunculu oyunlar birden fazla oyuncunun aynı anda oynayabileceği oyunlara denir. Ancak Devasa Çok Oyunculu oyunlar bir çok oyuncunun aynı anda oynama imkanı dışında geniş bir oyun dünyasında oyuncuların birbirleriyle etkileşim kurmasına imkan verir.
[enter]
[enter]
[enter]
[enter]
[enter]
[enter]

Çevrimiçi
Çevrimiçi oyunlarda internet üzerinden oynadığınızdan dolayı internet bağlantınızın kesilmemesi gerekir. İnternet bağlantınızın olması ve diğer oyuncularla aynı dünyayı paylaşmanız World of Warcraft’ı yalnız oynamanıza engel değildir dilerseniz WoW dünyasında tek başınıza ilerleyebilirsiniz. WoW’un ileri düzey zindanları ve haritaları oyuncuların ekip olarak çalışmasını gerektirecek şekilde tasarlanmıştır.
[enter]

Role-Playing
World of Warcraft’ta, her karakter sınıfının kendine has özellikleri ve yetenekleri vardır. Örneğin, Mage’ler uzaktan düşmanlarına saldırabilecek büyülere sahiptirler ancak yakın dövüşte usta karakterlere karşı çok savunmasızdırlar. Mage’ler bu sayede savaşlarda arka planda durarak düşmanlarına toplu hasarlar verebilirler ve düşmanlarından henüz uzaktayken büyük hasar etkisi yaratırlar. Karakter sınıfları üçe ayrılır bunlar: Tank, damage dealer ve healerdır. Warrior‘lar Tank olabilir ve aşılması güç bir koruyucu olabilirler. Tank karakterler dostlarının daha az hasar almasını önlemek için düşmanları kendilerine çekerler ve defans güçleri sayesinde düşmanların hasar etkisini en aza indirirler. Buna göre Mage karakter sınıfı WoW’da bir Damage Dealerdır. Priest‘ler Damage Dealerlar gibi yüksek hasar verme gücüne sahip olmasalarda ekibi ayakta tutabilecek şifa güçlerine sahiptirler. Hangi rolü yerine getirirse getirsin, bütün sınıfların yalnız oynayabileceğinin altını çizmeliyiz. Bazı sınıfların oynayabileceği roller sınırlıdır: Örneğin, warlock ve rogue sınıflarının tek görevi hasar vermektir. Druid gibi bazı karakter sınıfları her üç rolü de üstlenecek yetenektedir. Rol yapma, oyunun fantezi dünyasında yaşayan bir karakterin rolünü oynadığınız anlamına da gelmektedir. Hangi rolü seçeceğiniz tamamen size bağlıdır.
[enter]

Özet olarak World of Warcraft dünyasında binlerce başka oyuncuyla, kesintisiz, çevrimiçi bir dünyada, kendi karakterinizi geliştirebilirsiniz.
[enter]
Warcraft; World of Warcraft’ın Warcraft adlı eski strateji oyunları serisinden gelmektedir. 1994 yılında çıkan ve çok öncesinde bile hikayesi yazılmış olan Warcraft’ın geniş bir dünyası bulunmaktadır. Bu geniş fantastik dünya gün geçtikçe gelişerek devasa WoW dünyasını oluşturmuştur.
[enter]

WoW ırk ve ulusları Alliance ve Horde
Wow’da iki ulus bulunuyor ve bu ulusların oluşturduğu on küsür ırk.
Human, Dwarf, Dranei, Night Elf, Gnome ve Worgen’lar asil Alliance ulusunu oluşturmaktadır.
Orc, Troll, Blood Elf, Tauren ve Goblin’ler Horde ulusunu oluşturmaktadır.

Irklar ve uluslar arasındaki farklılıklar oldukça büyüktür ve her ırkın kendine özel bir ülkesi bulunuyor. Her ırkta farklı sınıflar bulunur bu yüzden karakterinizi oluşturmadan önce iyice düşünmelisiniz.
[enter]


World of Warcraft’ta karakterinizi geliştirmek için zindanlar sayesinde altın elde edebilir, değerli eşyalar düşürebilir veya satın alabilirsiniz. Karakterinizi geliştirmek için karakterinize değerli takılar, silahlar ve zırhlar ekleyebilirsiniz. Karakterinize yaptığınız her güçlendirme çevrimiçi olarak kayıt olunur ve saklanır. WoW’da oyuncular bir karaktere bağlanabilir veya birden fazla karakter oluşturarak her karakterin özelliklerini keşfedebilirler.

Class ve Race
WoW’da karakterinizi oluştururken sınıfını, ırkını ve ulusunu seçmeniz gerekmektedir. Uluslar çok önemlidir çünkü aynı ulustan olan oyuncular birbirleriyle yardımlaşabiliyorken karşı uluslar birbirleriyle düşmandırlar.
[enter]


World of Warcraft genel olarak karakter geliştirme oyunudur bunun için çeşitli görevler yapabilirsiniz veya zindanları tamamlayarak karakterinizi geliştirebilirsiniz. Görevler çok çeşitlidirler çok basit görevlerden sadece güçlü ekiplerin üstesinden gelebilecekleri görevlere kadar farklılık gösterebilirler.
[enter]
[enter]
[enter]
[enter]

Dungeonlar
Dungeonlar, küçük ve büyük ekiplerin üstesinden gelebilecekleri zorlu mücadeleler gerektiren zindanlardır. Dungeonlarda elde edebileceğiniz ganimetler iyi düzeyde olacaktır ayrıca yüksek seviye dungeonlarda daha da değerli ganimetler elde edebilirsiniz.

Open World PVP
Açık dünya savaşları iki veya daha fazla farklı ulustan oyuncunun bulunduğu ortamlarda gerçekleşebilir. Bu savaşlar genellikle teke tek karşılaşmalar olarak başlar ancak bazen PvP dövüş dev boyutlara ulaşabilir. Hele ki, organize bir oyuncu grubu kavgaya dahil olmaya karar verirse.
[enter]


Battlegroundlar
Savaş alanları iki ulusun bir arada savaşabilecekleri farklı mekanlardır. İki takım birbiriyle mücadele eder ve kazanabilmek için bir dizi hedefi gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu hedefler basit (örneğin, düşmanın bayrağını ele geçirmek gibi) veya karmaşık (düşmanın kalesine girip komutanına suikast düzenlemek gibi) olabilir. Bu savaşlarda “honor point” denilen ulusal itibarınızı arttırabileceğiniz puanları toplayabilirsiniz ve karakterinizi geliştirebileceğiniz yeni zırh, silah gibi ekipmanlar da elde edebilirsiniz.

Arena
Arenalarda duellolar yapılır ve farklı bir PVP imkanı sunar. Arenalarda 1v1, 2v2, 3v3 gibi 5 kişiye kadar yükselebilen duellolar yapmak mümkündür. Tek bir hedef vardır: Karşı takımı son üyesine kadar alt etmek. Arena takımları bir mücadele basamağı sistemiyle sıralanmaktadır ve savaşlarda işinize yarayacak özel eşyalar elde edebilirsiniz.
[enter]


Önünüzde Uzanan Yol
World Of Warcraft, devasa bir oyun dünyasına sahiptir. Asıl World of Warcraft’ın dışında, oyun içeriğinin geliştirilmesi ve yeni içeriklerin eklenmesi için düzenli olarak yayınlanan yamalar ve üç büyük genişletme paketi (The Burning Crusade, Wrath of the Lich King ve Cataclysm) ile, oyuncuları çok uzun sürelerde bitiremeyeceğiniz bir dünya sunuyor.

Not: Şuan World of Warcraft’ı tam anlamıyla baştan sona oynayabilmiş oyuncu sayısı çok az olmakla birlikte bitirmeleri yıllar sürmüştür.

Ekran Görüntüleri

Video

Sistem Gereksinimleri

 Bileşenler  Minimum Gereksinimler  Tavsiye Edilen
 İşletim Sistemi Windows 7 64-bit Windows 10 64-bit
 İşlemci (CPU) Intel® Core i5-760 

AMD FX -8100

Intel® Core i7-4770 

AMD FX -8310

 RAM 4 GB (Intel HD Graphics kartına sahip olanlar için 8 GB) 8 GB
 HDD (Harddisk) 70 GB
(Kurulum Gerektirir)
70 GB
(Kurulum Gerektirir)
 Ekran Kartı (GPU) NVIDIA GeForce GTX 560 2GB 

AMD Radeon HD 7850 2GB

Intel HD Graphics 530 (8 GB ram olmak şartıyla)

NVIDIA GeForce GTX 960 4GB 

AMD Radeon R9 280

 

Nasıl Kayıt Olunur ?

YAKINDA

Etiketler: , , , , , , ,


22
Yorum yapıldı

avatar
10 Toplam yorumlar
3 Cevaplanan yorumlar
0 Takipçiler
 
En çok tepki verilen yorumlar
En yeni yorumlar
10 Yorumcular
yilankkorhanWalking Deadasdkürşat Son yorumcular
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
derozab
Ziyaretçi
derozab

wow basliyan birakimiyo bu buyuk bir seydir dikkat edeliim buna ama cok zevkli bir oyun durid var tank 70 seviye mukemmel bir oyun her yonuyle unlulerde oynar bu oyunu

hüsnü
Ziyaretçi
hüsnü

BİLGİLENDİRME:: sayın yönetiçi bence bu oyun hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz.oyunda oyun parası çok değerli demişsiniz aksine oyun parası karakteri güçlendirme adına hiçbir değeri yoktur .sadece mount için harcayabilirsin .onundışında (hızlı) meslek geliştirmek için kulladırsın basşka bi geregi yok. ayrıca çok üçlü bi item diye bişeyde yok hatta pvp de farkını görmek zor.paralı olmasıda geyet normal çünkü gerek ticket sistemi (soruna engec 10-15 dk da yanıtlar gm ler pm yoluyla)yada bir tane hile amaçlı bişey göremessin. ben 5 yıldır oynuyorum bnce eksi bölüme : itemler için upgrade sitemi olması lazım yani seni diğerlerinden farklı kılması için itemin pek önemi yok… Devamını oku »

Cihat KISA
Üye

Merhaba Hüsnü, öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum. World of Warcraft’ı yaklaşık 4 yıl kadar oynadım ve ilk çıktığı günden beri yakından takip ediyorum. Ayrıca diğer bir çok MMO oyununuyla da kıyaslama yapabilecek kadar oyun da tecrübe edinmişimdir. Sıradan bir oyun hakkında bilgi edinmek için yeterli bir süre gibi gözükse de WoW için bu süre pek yeterli değil. Bu nedenle oyunu kendi tecrübelerim dışında diğer profesyonel MMO oyuncularıyla da tartıştım, bilgi paylaşımında bulundum ve gerekli detayları elimden geldiğince makalemde ifade etmeye çabaladım. World of Warcraft, sevenlerinin gözünde tek oyun olabilir ancak bu oyunun kötü yönlerinin olmadığı anlamına gelmez. Bir MMO oyununu… Devamını oku »

sedmayer
Ziyaretçi
sedmayer

ELLE TUTULUR TEK OYUN.
ZATEN ŞU FREE 2 PLAY ÇIKTI ÇIKALI ONLINE OYUNLARDAN SOĞUDUM.
YA ALLAH AŞKINA F2P OYUN YAPMAYIN.

ßLOODYSHOT
Ziyaretçi
ßLOODYSHOT

Arkadaslar wowda hıle bulamasınız dıyorsunuz ben sene 2004 den berı oynuyorum ve cok hıleler buldum bulduk arkadaslarımızla beraber cogu yurt dısı oyuncular botla kasıyor 2 cısı yıne pvp yanı arenada cok buyuk bır acık verdıler lvl 70 zamanında nasıl verdıler onuda soyleyım 4 ortak player aynı anda oyunu gırıp ratingi 2000 yapıp ıstedıgı ıtemı aldık dıyleyım sonra zullamanda bear bınek olayında add kesmeden ılerledık bunun gıbı daha cok bug war suan sadece canım sıkıldıgında pvp oynuyıp cıkıyorum oyunun tadı tuzu kalmadı daha oynuyan bagımlı olacaktır kesınlıkle.

kürşat
Ziyaretçi
kürşat

En iyi Online Oyun. Yazanlara aldanmayın. hile varmıs bug varmıs. yılda bir bug çıkar oda gece 4 de fixlenir. Oyun Parası gelince size yetecek kadar paranız hep oluyor.oyunda ne yaparsanız yapın bir yerden para geliyor.Az bir Uğraşla zengin olabilirsiniz.Ayrıca Arenada 1v1 yoktur. 2v 3v 5v vardır. Battlegroundlar 10v 15v 40v dir.. Oynadığınız Classın ne kadar güclü oldugu size bağlıdır. Diger oyunlardaki gibi İtem Farklılıgı yoktur. Herkes eşit seviye itemlerle Oynar(PVP için). . Pve de ise en iyi itemler Raidlerden düsmekte.Haftada bir kez yapılabiliyor.( 1 hafta bekleyecek miyim demeyin tam ayarındadır) Pve itemleri ile pvp yaparsanız çok dmg yersiniz az dmg… Devamını oku »

asd
Ziyaretçi
asd

wowda hiçbir şekilde hile yok varsa balık tutma botları var açtığın an üyeliğin iptal ediliyor kimsede böyle bir riske girmiyor zaten gerekte yok :) . ne euda nede north usa oyun botla kasılacak bir oyun değil kasması çok zevkli ve kolay oyun zaten son levelde başlıyor bu yukardaki hile var diyen oyunu hiç oynamamış sallıyo wow da karakterler sürekli gelişim halindedir. her karakterin bir diğerinden eksileri artıları var.Diğer mmorpg lara görede oldukça gelişmiş heleki rappelz 1.sırada olup wowun bu kadar düşük olması çok saçma wowun para tuzagı olması gibi bir durumu yok gold almassın ekstra bir şey almassın zaten yok.verdiğin… Devamını oku »

Walking Dead
Ziyaretçi
Walking Dead

Dünyaca ünlü ve bir zamanlar dünyanın en iyi MMORPG oyunu olan ve bunu başka hiç bir oyuna kaptırmayan, yaklaşık 10 milyon aktif oyuncusu bulunan koca World of Warcraft’a puanlama açısından Metin2 gibi bariz bir oyundan daha az puan verilmesi gerçekten bu sitenin oyunları puanlama konusunda bir sıkıntısı olduğu açığını gösteriyor. Nasıl bir açıklama yapılırsa yapılsın böyle bir durumu açıklayamaz.

yilank
Ziyaretçi
yilank

Tam emim degilim ancak tahminime gore internet cafeler metin 2 sayesinde para kazaniyorlarsa bu puanlama cok normal karsilanir. baska turlu internet cafelere cekemiyorlar garibanlari ne yapsinlar (:

asd
Ziyaretçi
asd

şu yeni paketi warlords of dreanor u sabırsızlıkla bekliyoruz birde dolar malumunuz fırladı uçtu gitti dövizle alınan hiçbir şeye el değmiyo

korhan
Ziyaretçi
korhan

Özel itemlerin çok güçlü olması demişsin kotu yonune: Sanırım burada Legendery sınıfına giren item dan bahsediyoruz, eğer öyleyse suanda MoP’ta legendery cloak almak 2 ayını alıyor en az o da. 2 ay boyunca raid farm yapmak gerekiyor ki legendery item ı alasın. Sende ugrasırsan senin de olur. Epic itemlardan bahsediyorsanız yani mor olanlardan, raid yaparsan seninde olur raid yapmazsan olmaz(pve için konusuyorum pvp tamamen ayrı olay). Kalkıpta casual takılan birisi ile devamlı raid yapan birisinin aynı olmasını beklemek zaten başlı başına bi eksi yön olarak değerlendirilmeli. Oyun parasının çok değerli olması Önce sunu anlatıyım, meslek olarak Jc ve alchemy kastım… Devamını oku »

yilank
Ziyaretçi
yilank

guzel cevap ve umarim free yapmazlar. yaptiklari anda birakmak gerek oyunu. internet cafelere dolusmus 20 yas alti beyni cok gelisememis insanlari “aga, gold var mi ? ” gibi gerizekalilarin oyunu olmamamli wow. Umarim (:

korhan
Ziyaretçi
korhan

He bi de eksi yanına ücretli olması yazmışsın, f2p olsaydıda Metin2 ciler wow a mı doluşsaydı :)

Yukarı ↑